Biblioteca Orășenească

Biblioteca Orășenească

Organizator de Evenimente


Program

Închis
Vezi programul

Address

Bl. P3A, parter, Bulevardul Dacia 99, Mioveni 115400, Romania

Despre

In anul 1953 este infiintata in comuna Racovita "Biblioteca Comunala" care functioneaza intr-un imobil ce-i apartine lui Bibi Dinica, imobil existent si astazi situat pe b-dul Dacia, nr.41. In anul 1960 prin contributia baneasca si munca voluntara a locuitorilor se construieste in comuna Caminul Cultural Racovita unde va fi mutata si biblioteca ce avea cateva mii de volume de carti, biblioteca fiind fruntasa pe judet pentru activitatea desfasurata. Biblioteca in aceasta perioada este d-na Elena Tomescu.

Biblioteca a functionat in cladirea Caminului Cultural pana in anul 1975. Prin decretul nr.703/1973, respectiv "Decretul pentru modificarea Decretului nr.703" aparut in august 1974, posturile norma intreaga de la bibliotecile comunale au fost desfiintate, iar bibliotecarii comunali au fost retribuiti prin indemnizatii simbolice. Se pierd in aceasta perioada foarte multe carti, astfel ca la un fond de carte de la aproximativ 15.000 volume existente in anul 1973 s-a ajuns ca in anul 1987 numarul de volume sa ajunga la cifra de 6.390, ceea ce poate fi considerata o catastrofa a bibliotecii. Mai mult decat atat, fondurile alocate pentru achizitia de carte se reduceau la cifre insignifiante.

In anul 1989 localitatea a fost declarata oras. Astfel biblioteca a devenit oraseneasca, fiind condusa si deservita de bibliotecar salarizat cu norma intreaga. Dupa mai multe mutari prin diverse imobile, acum Biblioteca Oraseneasca functioneaza in blocul P3A, parter, situat pe b-dul Dacia. In prezent biblioteca are un numar de 20.545 volume si 1901 cititori inscrisi.

Alte sugestii

Sala Sporturilor

Organizator de Evenimente

Tineri Pentru Mioveni

Organizator de Evenimente

CS Mioveni Judo

Organizator de Evenimente

CS Mioveni U19

Organizator de Evenimente

Biblioteca Franceză

Organizator de Evenimente