Ziua Unirii Principatelor Române, marcată în avans la Mioveni


Autoritățile locale din Mioveni au marcat cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859.
Astfel, miercuri, 23 ianuarie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc seminarul - Viitorul tinerilor Europei sub Președinția României - eveniment organizat în cadrul programului WISE.
Proiectul WISE urmărește să contribuie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene, a istoriei și a diversității ei, să consolideze cetățenia europeană și să îmbunătățească participarea civică și democratică la nivel European, iar orașul Mioveni este singurul din România care participă ca partener.
Scolile au avut manifestări specifice dedicate evenimentului, iar sala de spectacole a Centrului Cultural a găzduit evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”, oferit de elevii școlilor din oraș.
Elevii au cântat, au dansat și au recitat poezii patriotice în cinstea Unirii.
De asemenea, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni s-a desfășurat proiectul educaţional – cultural "UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE - DE LA PROIECT POLITIC LA REALITATE ISTORICĂ".
Manifestările specifice acestei mari sărbători a românilor au culminat cu tradiționala Horă a Unirii, în care s-au prins locuitori ai Mioveniului, elevi și angajați ai instituțiilor publice, autorități locale, județene și centrale, care au ținut să celebreze astfel acest moment.
Aceste manifestări au fost organizate de către Primaria, Consiliul Local Mioveni, în parteneriat cu Centrul Cultural, Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Moveni, unitățile de învățământ din oraș, și au fost programate cu o zi mai devreme, având în vedere faptul că ziua de 24 ianuare a fost declarată zi nelucrătoare.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!