Evitați deplasările în parcurile și locurile de joacă de pe raza orașului


Sâmbătă, 14 martie, în intervalul 09.00 - 16.00, rugăm cetățenii din Mioveni să evite deplasările în parcurile și locurile de joacă de pe raza orașului și să nu permită copiilor accesul în aceste spații. În conformitate cu planul de măsuri adoptat, menit să combată îmbolnăvirile cu coronavirus, administrația orașului va organiza o amplă acțiune de dezinfecție a acestor zone. Pentru un efect maxim, substanțele speciale utilizate la dezinfecție necesită o perioadă de acține de câteva ore.

Trăim o criză medicală propagată la nivel mondial, cu care se confruntă bineînțeles și țara noastră, iar evoluția îmbolnăvirilor ne face să conștientizăm că situația se poate deteriora. Ține doar de noi să alegem cum vom face față acestei provocări, apelând la calm, răbdare, fără acțiuni alarmiste. În cele mai multe cazuri, virusul nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cornice. Vă asigur că tot personalul medical, cu competențe în domeniu, este implicat și conectat la situația actuală.
Prioritatea noastră absolută este sănătatea și vă asigur că nu vom face compromisuri. Creşele, şcolile, liceele, sălile de sport, bazin şi alte instituții publice în care exista un potential risc de îmbolnăvire și-au sistat activitatea, se fac constant acțiuni de dezinfectare a spațiilor publice la nivelul orașului, în parcuri, locuri de joacă, în mijloacele de transport, se monitorizează persoanele aflate în izolare și li se testează starea de sănătate.
Trebuie să avem compasiune pentru toți cei care într-un fel sau altul suferă din cauza epidemiei de coronavirus, cei care au fost nevoiți să-și părăsească locul de muncă și căminul, însă nu putem trece cu vedere lipsa de responsabilitate socială și ignoranța unora dintre aceștia care, în mod conștient, încearcă să păcălească autoritățile, punându-se ei înșiși în pericol, familiile lor, iar apoi pe noi toți care venim în contact cu ei.
Pentru menținerea sănătății noastre, autoritățile județene și cele centrale se coordonează în activități comune și ample de prevenție și control, însă principalul actor este populația, care trebuie să fie responsabilă și să-și responsabilizeze acțiunile.
Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare. Manifestați o atitudine preventivă față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice.
Nu lansați zvonuri care pot induce panică, informați-vă din surse sigure!

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!