Colectează selectiv deșeurile


Cine nu respectă obligația de a separa deșeurile reciclabile de cele menajere, riscă să plătească mai mult pentru gunoiul generat! De la 1 ianuarie 2019, în conformitate cu prevederile art 17, alin.1, lit. e din Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, autoritatile publice locale au fost obligate să aplice sistemul "platești pentru cât arunci”, în care se va lua în calcul cel puțin unul dintre urmatoarele elemente: volumul gunoiului generat, frecvența de colectare, greutate, saci de colectare personalizați utilizați. În acest fel, cetățenii vor plăti doar pentru deșeurile menajere, cele care ajung la depozitul de deșeuri, iar cele reciclabile vor putea fi mai ușor de valorificat de către operator.
Astfel, pentru diminuarea cantității de deșeuri generate atât de populație cât și de agenții economici de pe raza orașului Mioveni și pentru a crește gradul de reciclare la ținta de 35% impusă de Comisia Europeană, aveți obligația de a asigura precolectarea separată, în recipiente distincte a deșeurilor pe care le generați.
În acest sens Primăria orașului Mioveni prin S.C. Financiar Urban SA în calitate de operator de salubritate, colectează selectiv deșeurile de ambalaje de hârtie - carton, plastic provenite de la populație. Programul de colectare a deșeurilor reciclabile (hârtie – carton, plastic) de la populație este următorul:
• Cartier Mioveni, Cartier Racovița și cartier Clucereasa în ultima zi de miercuri din fiecare lună
• Cartier Colibași și cartier Făget în ultima zi de luni din fiecare lună.
Menționam că deșeurile de hârtie – carton, plastic trebuie să fie selectate riguros (să nu fie amestecate). Sacul cu deșeurile reciclabile va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajații societății SC Financiar Urban SA.
Cetățenii din cartier Mioveni, zona blocuri, au obligația de a depune separat deșeurile, respectiv deșeuri reciclabile (hârtie–carton, plastic, sticlă) în containere albastre și galbene, iar deșeurile reziduale în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!