Webinar STAR Project - Street Art Mioveni


Sub sloganul "StreetArt - împotriva marginalizării sociale și urbane”, în cadrul proiectului european ”StreetArt”, la care orașul Mioveni este partener alături de alte 14 state, a fost organizat un seminar internațional online cu toți factorii implicați.
În cadrul webinarului au vorbit Anna Stolyarova fondatoarea Muzeului Street Art din Amsterdam, Mattia Campo cel mai cunoscut artist StreetArt din Italia, artistul  Jacopo Ceccarelli, fondator al unei școli de StretArt, orașul Mioveni fiind reprezentat de Claudiu Duțulescu, managerul Centrului de Informare și Promovare Turistică. 
Seminarul a oferit ocazia de a sublinia importanța acestui tip de artă pentru îmbunătățirea participării civice și multiculturale, diminuarea excluziunii sociale și regenerarea zonelor degradate sau abandonate precum și pentru creșterea conștientizării privind discriminarea și intoleranța.
StreetArt este un tip de artă urbană, care are un caracter temporar, fiind realizată în general cu scop publicitar. Printre avantajele Street Art se numără prețul accesibil, posibilitatea implicării comunității facilitându-i-se exprimarea liberă din punct de vedere al culorii, fanteziei și creației artistice.

Alte sugestii

Sâmbătă și Duminică, Cărțile de Identitate se eliberează în regim special!
Vineri, luni și marți se suspendă cursurile în școlile cu secții de vot!
Distribuție măști pentru pensionari cu venit minim și persoane cu handicap
Elevii din Mioveni care învață în școlile și liceele din Pitești au transport urban gratuit pe autobuzele Publitrans!
Campanie de Sterilizare a câinilor și pisicilor