Top 5 obiective turistice în Mioveni

Top 5 obiective turistice în Mioveni


Catedrala "Sf. Petru și Pavel"

Construcţia tronează în centrul oraşului definind practic blazonul arhitectonic al oraşului, fiind una dintre cele mai impunătoare de acest gen din ţară.
În anul 1992, existând doar o singură biserică în oraşul Mioveni, iar numărul locuitorilor fiind în creştere prin dezvoltarea industriei locale, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeşului și Muscelului.

Află mai multe

Lingura de lemn uriașă

Uriaşa lingură de lemn de la Mioveni, deţinătoare a unui record omologat în celebra Guinness Book of Records, măsoară 17,79 m lungime și 1,50 m în cel mai lat punct (lungimea căușului cu brațe) și a fost realizată în 14 zile de către meșterul popular Ion Rodoș și fiul acestuia, Gheorghe Rodoș, fiind o adevărată operă de artă, ornată cu motive populare tradiționale și cu sigla orașului Mioveni.

Află mai multe

Cula de la Racoviţa - Muzeul Etnografic ”Profesor Constantin Năstase”

În cartierul Racoviţa se află Cula, o construcţie întărită, specifică acestei zone, înălţată în anul 1797, sub forma unui cub cu trei nivele. Ctitorită în 1850 de preotul Nicolae Racoviceanu, cu arcade în stil bizantin. Cula Racovița are o formă paralelipipedică, sub formă de turn, cu bază pătrată, cu latura de 8.5m și înălțime considerabilă de circa 20m. Grosimea zidurilor este de aproximativ un metru.

Află mai multe

Centrul Civic Mioveni

Pe platoul din Centrul Civic al orașului Mioveni se organizează cele mai importante evenimente de peste an: festivaluri, târguri, concerte, spectacole, competiții, ceremonii.

Află mai multe

Mănăstirea Vieroș

O echipă de arheologi de la Muzeul Judeţean a descoperit vestigii vechi de câteva sute de ani la Mănăstirea Vieroş din Mioveni, operă a boierilor Goleşti datând din anii 1573-1575. De asemenea, săpăturile au pus în evidenţă urme ale unor construcţii din secolele XVI, XVIII și XIX (anexe ale mănăstirii). A fost identificat, de asemenea, şi traseul unui canal de aducţiune a apei, construit la începutul secolului al XVIII-lea. Cercetările arheologilor au mai scos la iveală plăci de teracotă pe care sunt reprezentate un vultur bicefal, un scut încadrat de patru capete de turc.

Află mai multe

Alte sugestii

Programul "Bebelușul"
Unitățile de cazare care acceptă vouchere de vacanță
Evenimentele primăverii în Mioveni
Prezentare oraș
Cum ajungi în Mioveni?