Se vor efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție


În perioada 23-28 septembrie 2019, la Mioveni se vor efectua servicii de dezinsecţie și dezinfecție pe domeniul public al oraşului, scări de bloc(subsol și casa scării), gospodării individuale, platforme pentru colectarea deșeurilor, instituții de învățământ și clădiri ale instituțiilor publice.
Administrația locală atenționează locuitorii să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.
Măsuri de prim ajutor în caz de:

- inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt;
- contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun;
- contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute;
- înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic. În toate situațiile se va consulta medicul.
Produsele folosite se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn ( gr.III), respectiv Xi (gr.IV) de toxicitate.
Totodată se face apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 23, 24 și 25 septembrie.
De asemenea, proprietarii de gospodării de pe raza orașului sunt rugați să permită accesul agenților DDD în zilele de 25, 26, 27 și 28 septembrie, astfel încât să se poată efectua serviciile de deratizare.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Apicultorii sunt de asemenea atenționați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În caz contrar, Primăria orașului Mioveni şi S.C. Coral Impex S.R.L.(firma care desfășoară acțiunea de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare) sunt absolvite de orice responsabilitate.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!