Impozitele și taxele vor fi majorate doar cu rata inflației în 2020!


Consiliul Local Mioveni a aprobat în ședință publică hotararea privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2020.
Pentru persoanele fizice, impozitul pe clădirile rezidentiale se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,085% la valoarea impozabilă a clădirii.
Pentru persoanele fizice impozitul pe cladirile nerezidentiale se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,7% asupra valorii impozabile a cladirii. Impozitul pe cladiri se plateste anual in doua rate egale pana la data de 31 martie si 30 septembrie inclusive.
Pentru cladirile rezidentiale aflate în proprietate sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,2% asupra valorii impozabile a cladirii. Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietate sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladire se calculeaza prin aplicarea unei cote de 1,50% asupra valorii impozabile a cladirii.
Pentru mijloacele de transport înregistrate pe raza orasului Mioveni, atât de persoanele fizice, cât si de persoanele juridice, rămân în vigoare aceleasi prevederi legale, adaptându-se cu rata inflatiei de 4,6 %, față de anul 2019.
Aceleasi prevederi legale rămân în vigoare si pentru terenurile detinute de contribuabili, impozitul stabilindu-se în functie de suprafața de teren, rangul localitatii în care este amplasat terenul, zona si/sau categoria de folosinta a terenului.
O alta taxa prevăzută de hotărârea privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2020, se refera la taxa datorată de persoanele a caror activitate se incadreaza in grupele 561-Restaurante, 563-Baruri si alte activitati de servire a bauturilor si 932-Alte activitati recreative si distractive potrivit clasificarii activitatilor din economia nationala CAEN pentru eliberarea/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica care se datorează in funcție de suprafata aferenta activitatilor respective și a fost indexată cu rata inflației de 4,6% față de anul 2019:
a) pentru unitatile care functioneaza sub codul CAEN 561-Restaurante, a caror suprafata este :
- sub 50mp, se stabileste o taxa de 209 lei/an;
- intre 51mp si 150mp, se stabileste o taxa de 523 de lei/an;
- intre 151 mp si 500mp, se stabileste o taxa de 1569 de lei/an;
- peste 501mp, se stabileste o taxa de 2092 de lei/an;
b)pentru unitatile care functioneaza sub codul CAEN 563-Baruri, a caror suprafata este:
- sub 50 mp, se stabileste o taxa de 209 lei/an;
- intre 51mp si 150mp, se stabileste o taxa de 314 lei/an;
- intre 151mp si 500mp, se stabileste o taxa de 523 lei/an;
- peste 501mp, se stabileste o taxa de 1046 lei/an.
c) Pentru alte activitati recreative si distractive potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala (cod CAEN 932) se propune o taxa diferentiata astfel:
- pentru o suprafata cuprinsa intre 50mp-150mp, se stabileste o taxa de 105 lei;
- pentru o suprafata cuprinsa intre 150mp-200mp, se stabileste o taxa de 209 lei.
Taxa pentru folosirea temporara a domeniului public si domeniul privat pentru desfasurarea unor activitati economice, se stabileste in functie de zona in care se desfasoara activitatea, astfel:
- platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, trotuare si strazi limitrofe(str. Radu cel Frumos, str. Tudor Musatescu) 5 lei /mp/zi,
- B-dul Dacia si zonele publice dintre blocurile orasului Mioveni, 3 lei/mp/zi,
- Racovita si Colibasi, 2 lei/mp/zi,
- Clucereasa si Fagetu,1 leu/mp/zi.
Taxa pentru ocuparea domeniului public si privat al UATO Mioveni, in vederea expunerii sau alte obiecte, este in cuantum de 3 lei/mp/zi
Taxa de acces la bazinul acoperit de înot didactic, astfel:
- bilet intrare bazin – 15 lei/ora;
- bilet (adult şi copil*sub 5 ani) –20 lei/ora;
- abonament (adult şi copil* sub 5 ani – 10 şedinţe) - 160 lei în 30 de zile;
- abonament agrement (10 şedinţe incluse) – 120 lei/lună;
- abonament iniţiere/învăţare (10 şedinţe) – 125 lei în 30 de zile.
Pentru parcarea în parcările publice cu plată, pentru mijloacele de transport cu masa totală maximă autorizată mai mare de 1500 kg, se vor percepe următoarele taxe:
- 31 lei/ mijloc de transport/zi ( 24 H)/parcare tranzit;
- 5 lei/mijloc de transport/oră/.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!