Mioveni: Au început înscrierile în clasele pregătitoare!


În orașul Mioveni, înscrierile în clasa pregătitoare au început în forţă, cu un număr de 110 cereri.

Prima etapă a început luni, 4 martie 2019 şi durează până la 22 martie, timp în care părinţii completează, online sau la unitatea de învăţământ dorită, cererile-tip de înscriere.

Validările se fac la unitatea de învăţământ solicitată zilnic, între orele 9-17, de luni până vineri.

Amintim că în clasele pregătitoare pot fi înscriși copiii care au împlinit vârstă de 6 ani până la 1 septembrie 2019. În cazul în care părinții/tutorii/împuterniciții legali ai căror copii împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv vor să-și dea copiii la școală, aceștia își pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Potrivit metodologiei, au prioritate la înscriere copiii care sunt în circumscripția școlii, adică locuiesc pe străzile adiacente școlii. În cazul în care într-o școală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afară circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, atunci școală va aplică criterii de departajare generale și specifice.

A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

La Mioveni sunt disponibile circa 350 de locuri pentru elevii care fac primii pași în învățământul primar.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!