Internet gratuit în Mioveni!


Cetățenii orașului, turiștii și toți cei care se află în tranzit vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spațiile publice, prin intermediul proiectului cu finanțare europeană, nerambursabilă, WiFi4EU. Achiziția și instalarea echipamentelor necesare realizării rețelei de internet wirless vor demarate în cel mai scurt timp, urmând ca proiectul să fie operaționat în doar câteva luni.
Rețele finanțate prin WiFi4EU sunt gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea este acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de administrația locală.
Din România, au fost selectate 248 de localități printre care și orașul Mioveni, din cele peste 10.000 de localități europene care s-au înscris la cea de a doua etapă a programului, desfășurată în perioada 4-5 aprilie, în timp ce în prima etapă, cea din 2018, au primit finanțare 224 de localități din țară din cei peste 13.000 de solicitanți la nivel european.
Acest proiect se adresează doar organismelor din sectorul public din toate statele membre ale Uniunii Europene și din țările Spaţiului Economic European participante, Norvegia și Islanda.
Până în 2020, sunt puse la dispoziție 120 de milioane euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!