Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș


În data de 23.09.2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul depus de orașul Mioveni ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Cod SMIS 140040.
Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19”.
 
Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea sistemului medical în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, prin achiziționarea de echipamente medicale și echipamente de protecție medicală destinate intervențiilor realizate în cadrul unității sanitare.
 
Obiectivele specifice sunt:
-creșterea eficienței actului medical prin achiziționarea de echipamente, aparatură medicală, echipamente de protecție medicală și dispozitive medicale destinate prevenției, decontaminării, tratării pacienților/peroanelor infectate/suspecte cu Covid -19;
-scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și prevenția, depistarea precoce a pacienților cu infecție SARS Cov 2;
-asigurarea accesului egal al cetațenilor la serviciile de sănătate prin realizarea unui sistem sanitar modern și eficient.
Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare funcții vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare ATI, paturi ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.
 
Valoarea contractului de finanțare este de 19.991.581,80 lei, echivalentul a  4,1 milioane de euro, valoare totală eligibilă nerambursabilă.
Proiectul este finanțat 100% din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). 
 
Durata de implementare a proiectului este de 7 luni  de la 01.10.2020 până la 30.04.2021.

Alte sugestii

Atenție! O nouă campanie de dezinsecție!
Programul de colectare a deșeurilor reciclabile
Noi avertizări de instabilitate atmosferică și ploi abundente
Cod portocali de adverse torențiale, vijelii și grindină!
ATENȚIE! SE OPREȘTE APA!