Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș


În data de 23.09.2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul depus de orașul Mioveni ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Cod SMIS 140040.
Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19”.
 
Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea sistemului medical în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, prin achiziționarea de echipamente medicale și echipamente de protecție medicală destinate intervențiilor realizate în cadrul unității sanitare.
 
Obiectivele specifice sunt:
-creșterea eficienței actului medical prin achiziționarea de echipamente, aparatură medicală, echipamente de protecție medicală și dispozitive medicale destinate prevenției, decontaminării, tratării pacienților/peroanelor infectate/suspecte cu Covid -19;
-scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și prevenția, depistarea precoce a pacienților cu infecție SARS Cov 2;
-asigurarea accesului egal al cetațenilor la serviciile de sănătate prin realizarea unui sistem sanitar modern și eficient.
Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare funcții vitale, concentratoare oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare ATI, paturi ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.
 
Valoarea contractului de finanțare este de 19.991.581,80 lei, echivalentul a  4,1 milioane de euro, valoare totală eligibilă nerambursabilă.
Proiectul este finanțat 100% din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). 
 
Durata de implementare a proiectului este de 7 luni  de la 01.10.2020 până la 30.04.2021.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!