Cod galben de vreme severă


La fel ca și ieri, județul Argeș se va afla sub incidența Codului Galben de vreme severă. În cursul zilei, meteorologii anunță ploi, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce pot ajunge, pe alocuri, la 50 - 60 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.
Recomandăm populației ca, în situația manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci înalți, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, este necesar ca autoturismele să fie parcate în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, recomandăm cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei. Cetățenii sunt rugați să nu obtureze canalele de scurgere a apelor pluviale și să nu mai arunce la canal sau în rigole deșeuri solide, crengi, pet-uri, materiale de costrucții, etc.

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!