ANUNȚ IMPORTANT PENTRU COMUNITATEA MIOVENI


Dragi locuitori, în prezent rata de infectare în zona noastră a depășit pragul de 1 caz la 1000 de locuitori, fapt care mă determină să trag din nou un semnal de alarmă, fără a crea însă panică în rândul dumneavoastră. 
Sistemul sanitar se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de persoane infectate observându-se, cu îngrijorare, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei până în prezent. Cu toate că, zilnic, autoritățile și Poliția fac apel prin toate canalele de comuniare și media, asupra necesității respectării măsurilor de protecție sanitară, încă sunt multe persoane care nu se conformează sau nu cred în gravitatea acestui virus. O astfel de atitudine este extrem de periculoasă și va duce, din păcate, la adoptarea de restricții suplimentare în perioada următoare, pe măsură ce incidența cazurilor COVID-19 va depăși fracția de 1,5 la 1000 de locuitori. Chiar dacă nu ne dorim, aceste posibile restircții vor fi automat impuse de autoritățile județene și centrale, dacă rata posibilelor infecțiilor nu va scădea.
Așadar, vă rog să conștientizați pericolul și să respectați, cu cea mai mare rigurozitate, toate măsurile de protecție sanitară în vigoare. Doar printr-un efort susținut și comun putem evita eventualele restricții care vor urma, putem evita închiderea totală a activităților economice, sociale și educaționale sau chiar carantinarea localităților.
În următoarele zile veți constata faptul că autoritățile județene și locale vor fi permanent în teren, pe stradă, în parcuri, în centrele comerciale, în magazine, în piață pentru a vă informa, avertiza, dar și pentru identificarea persoanelor și a agenților economici care nu respectă regulile. 
Prin acest mesaj am dorit să vă informez în mod transparent asupra situației actuale în care ne aflăm, însă stă în puterea fiecăruia dintre dumneavoastră să acționăm în mod conștient și concret, să privim și să tratăm lucrurile și faptele cât mai echilibrat, așa cum am încercat să o facem de fiecare dată, pe toată perioada de până acum a acestei pandemii. 
Nu uitați - protejându-ne pe noi, îi vom proteja și pe cei din jurul nostru!

Alte sugestii

Se opreşte curentul electric în Colibași și Făget!
O NOUĂ CAMPANIE DE ECOLOGIZARE
Se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Racovița!
Atenție, șoferi! Au fost montate noi semne de circulație în Mioveni
Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!