Trespass Trio - Concert Eveniment Jazz in Mioveni

Comunitate  |  Concert  |  Cultură

Data și ora:
Bilete:
20 lei
Gazdă:

Mioveni, Romania, 115400

Despre

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 19, vă invităm la Centrul Cultural Mioveni, la un concert de Jazz Eveniment, susținut de formația din Suedia/Norvegia, Trespass Trio, care va susține un concert intitulat ”Spirit of Pitești”, inspirat din atrocele “experiment Pitesti” din epoca comunista.

Concertul Tresspass Trio este un eveniment muzical unic, o lecție necesară atât pentru generația nouă, cât și pentru generațiile vechi.

”Spirit of Pitești”, discul lansat în 2017 la casa de discuri portugheză CleanFeed, este un album-eveniment inspirat de Reeducarea de la Pitești, unul dintre cele mai cumplite experimente ale omenirii, aplicat studenților închiși de autoritățile comunist între anii 1949-1951.

Există o structură narativă care se dezvoltă de la început până la sfârșit, cu o calitate cinematografică, dar totul trece printr-un nivel emoțional (de la furie la o sensibilitate dezarmantă) și invitația clară de a imagina scenarii, personaje și dialoguri.

Pitești este un oraș românesc cunoscut și datorită închisorii locale care a găzduit experimente de spălare a creierului în timpul regimului totalitar. În acest proces de “reeducare” a încarceraților politici, violența dintre deținuți a fost încurajată de Securitate. Ororile au atins cele mai cumplite forme de dezumanizare a deținuților.

Combinând compoziția și improvizația, rigoarea și pasiunea, tonuri minore și gesturi mari, muzica ne atinge profund. Trespass Trio a devenit una dintre cele mai sfidătoare unități ale jazz-ului european contemporan și fiecare nou opus este o capodoperă. “The Spirit Of Pitești” nu face excepție.

Trio-ul Trespass Trio se va afla intr-un turneu national ce include locatii emblematice pentru scena romaneasca: Ateneul Roman din Bucuresti, Memorialul Victimelor Comunismului si Rezistentei din Sighet, Filarmonica din Pitesti, Sambata Sonora.

Prețul biletului este unic, de 20 lei.
Biletele vor fi disponibile incepind cu data de 15 Septembrie de Luni până Vineri in intervalul orar 9-16 la Centrul Cultural Mioveni.