Târg de adopţii la Mioveni


Data și ora:
Gazdă:

Centrul Civic, Bulevardul Dacia, Mioveni 115400, Romania

Despre

Iubitorii de animale care doresc să adopte un câine sunt așteptați DUMINICĂ, 23 septembrie, începând cu ora 16.00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din oraș.
Câinii oferiţi spre adopţie sunt capturați de pe raza orașului Mioveni, sunt vaccinaţi, sterilizaţi, au microcipuri montate şi carnete de sănătate. Potenţialii proprietari pot lua câinii imediat, întrucât actele de adopţie pot fi întocmite pe loc.
În programul evenimentului se vor găsi activități pentru cei mici: concursuri de desen, poezie, povești cu și despre animăluțele din viața noastră dar și premii pentru participanți, discuții cu medicul veterinar care le va explica celor prezenți cum trebuie îngrijite animalele, importanța sterilizării, precum și despre obligațiile legale pe care le au deținătorii de câini, dar și o demonstrație de dresaj canin.
Societatea noastră delulează de mai multe luni o serie de acțiuni din sfera responsabilității sociale, pe tema animalelor fără stăpân, pentru promovarea unui comportament responsabil față de animale și conștientizarea impactului acțiunilor noastre asupra acestora.
Primăria orașului Mioveni prin Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL se implică în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraș, nu doar prin capturarea acestora de pe străzi, dar și prin promovarea adopțiilor și desfășurarea de campanii de informare cu privire la importanța sterilizării, campanii de educare, a copiilor dar și a adulților, care să contribuie la formarea unei atitudini pozitive în relaționarea cu animalele. Toate acestea, sperăm noi, vor avea ca rezultat o mai bună interacțiune cu animalele, scăderea numărului de incidente, a cazurilor de cruzime și abandon, precum și creșterea numărului de de câini sterilizați, vaccinați, înregistrați.
Locuitorii care vor să adopte un câine o pot face, și în afara targului de adopții, direct din adăpostul nostru din cartierul Racovița, punctul Valea Popii, oraș Mioveni (fosta rampă de gunoi - (la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, stânga pe drumul cu porţi metalice - v. indicator), telefon: 0736 002 557, email: comunicare@sedc-mioveni.ro, după programul: Luni - Vineri: 07.00 - 15.00 și Sâmbătă - Duminică: 10.00 - 12.00