Concert Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești


Data și ora:
Gazdă:

Mioveni, Romania, 115400

Despre

Zilele orașului Mioveni debutează, vineri, 29 iunie cu un concert vocal-simfonic de excepție, organizat în premieră în orașul nostru. De la ora 20.00, pe scena din centrul civic al orașului Mioveni va concerta soprana SOYUNG YU, din Coreea de Sud, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mădălin Sandu.
Soprana Soyung Yu a absolvit, la clasa de canto, cursurile Universităţii Yonsei din Seul şi pe cele ale Universităţii de Muzică din Viena, unde a finalizat cu succes şi cursurile de operă. A câştigat numeroase premii la concursurile de gen la care a participat, fiind aplaudată pe scenele din Coreea de Sud, Japonia, SUA, Austria, Germania, Italia, Cehia, Ungaria, Polonia și România.
În programul Filarmonicii regăsim: ABBA, Latino Gold,”La Paloma”, Tribut to Elvis, “Besame Mucho”,”Jalousie”- Jacob Gade, “Czardas”- M. McLean, Dans Ungar Nr.5 - Johannes Brahms, “Balada” - Ciprian Porumbescu, "Waltz No. 2" - Dmitri Shostakovich, ”Voci de primăvară”, “Dunărea Albastră”, "Auf der Jagd",” Marșul lui Radetzky”, ''Trich-Trach '' Polca, “Tunete și fulgere”- Johann Strauss și alte programe muzicale simfonice din repertoriul internațional.
Aranjamentele pentru muzica simfonică aparţin lui Mădălin Sandu - absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică, violonist talentat, aranjor, orchestrator şi dirijor. Este solist concertist, concertmaestru al Filarmonicii Piteşti, cu numeroase recitaluri şi concerte susţinute pe toate scenele muzicale ale ţării, dar şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Ungaria şi Republica Moldova.
Evenimentul este susținut de Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

Accesul la concert este liber.