Competiție internațională Run4EU


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Dacia 1, Mioveni 115400, Romania

Despre

Duminică, 25 august, de la ora 09:00, la Mioveni va avea loc un eveniment special dedicat mișcării – un cros internațional, care face parte din cadrul proiectului RUN4EU.
Proiectul ”RUNEU” aplicat în cadrul programului ERASMUS+ are ca scop promovarea practicării activităților sportive, iar orașele participante sunt: Gazzo din Italia, Bacsalmas din Ungaria, Ivancna Gorica din Slovenia, precum și Asociația ASD Amici del Brenta din Italia și ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală din Franța.
Startul maratonului transnațional se va da în Mioveni, iar finish-ul va fi în localitatea Gazzo din Italia, înfrățită cu Mioveniul, itinerariul urmând să cuprindă trasee și în orașe din Ungaria și Slovenia.
Manifestarea se adresează persoanelor care cochetează cu ideea alergării, familiilor sau grupurilor de prieteni care vor să trăiască sănătos, sportivilor amatori sau profesioniști etc
Douăzeci de persoane din localitatea Gazzo din Italia se vor alătura paricipanților acestui cros.
Traseul de alegare va fi de 3 km, 6 km, 12 km și se va desfășura pe circuitul următor :strada Radu cel Frumos- Str. Ion Pillat- Str.1 Mai- Str. Petre Zugravu - Str. Eroilor - Str. Stadionului - Str. Hanu Roșu- Str. Erou înv. Gh. Năstase - Str. I.C. Brătianu (doar traversare) - Str. Părăști, Bld. Dacia (doar traversare)- strada 1 Decembrie (care va fi parcurs de maxim 4 ori).
Potrivit organizatorilor, evenimentul este unul de promovare a sportului, nu este o competiție cu premii, participanții vor alerga în ritmul propriu fără să se suprasolicite și pot renunța oricând, atunci când consideră că au obosit.