Competiția Națională de Descarcerare și Acordare de Prim Ajutor Calificat


Data și ora:
Gazdă:

Centrul Civic, Bulevardul Dacia, Mioveni 115400, Romania

Despre

Pregătirile pentru cel mai spectaculos și realist concurs organizat vreodată la Mioveni se apropie de final. Timp de trei zile, cele mai bune echipaje de pompieri și salvatori din cadrul SMURD, la nivel național, însumând 200 de militari profesioniști - subofițeri și ofițeri din cadrul I.G.S.U. se vor întrece, la Mioveni, în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare de Prim Ajutor Calificat. Etapa finală a competiției este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș "Cpt. Puică Nicolae", cu sprijinul Primăriei Mioveni și al Groupe Renault.
Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 19 septembrie, de la ora 16.00 pe platoul din Centrul Civic, tot aici urmând să se desfășoare, joi și vineri, probele de concurs.
Atât echipajele de salvatori, cât și publicul spectator, va avea parte de scenarii inedite, realiste și situații critice, în care participanților le vor fi testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul unei echipe de experți străini, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.